tisdag 27 januari 2009

Latinamerikagrupperna ar pa plats i World Social Forum 2009. Varldens storsta samling for rattvisa! Det världssociala forumet i Belém, Brasilien, som startar idag 27 januari lockar sociala rörelser från hela världen. Over 120 000 deltagare vantas komma till Amazonas for att samtala om hur vi bygger en mer rattvisare varld, en annan varld ar mojlig!

Bade jag, Francisco Contreras Latinamerikagruppernas ordforande och vice ordförande Carmen Blanco Valer samt ett tiotal andra medlemmar och ungdomspraktikanter är på plats och deltar i processen.

Jag ska bland annat delta i en panel om EU:s forhandlingar med Latinamerika kring ett frihandelsavtal. Det här avtalet är något som kommer att få negativa konsekvenser för ursprungsfolk, lantarbetare och småbrukare i Latinamerika, dessa grupper som redan är utsatta och marginaliserade i samhället.

Latinamerikagruppernas samarbetspartners lantarbetarnatverket Via Campesina, det biregionala natverket Enlazando Alternativas och ursdprungsfolksnatverket Coordinadora Andina Organizaciones Indigenas kommer också att delta. Ett av årets teman är ursprungsfolk, något som accentueras av att forumet hålls i Amazonas-regionen.


Här kan du följa forumet
Bloggen www.latinamerikagrupperna.blogspot.com
Latinamerika.nu (www.latinamerika.nu)
Hemsidan för det världssociala forumet:http://www.forumsocialmundial.org.br/index.php?cd_language=2


Bakgrund

En artikel inför forumet: http://latinamerikagrupperna.se/engagera/859

FAKTA
Den globala sociala forum-processen som föddes i Porto Alegre i södra Brasilien år 2001, då det första World Social Forum hölls. Forumet skapades som en reaktion på det världsekonomiska forum som hålls i Davos, Schweiz, där världens handelsministrar och företagsledare möts.

Inga kommentarer: